Polisen Niclas kollade mystisk bil i vägkanten – sekunder senare hjälpte han sin brorsdotter till världen

När polisen Niclas var ute på ett av sina vanliga nattpass inom LPO Arvika såg han en mystisk bil i väggrenen på E18.

I bilen fanns Niclas lillebror Thomas och hans fru Elin som höll på att föda barn.

–  I ögonblicket gick man bara in i polisrollen och hjälpa till. Men efteråt kom känslorna, det var ren eufori att känna att man faktiskt vara med, säger Niclas till Newsner.  

Det var tidigare i december som den osannolika solskenshistorien utspelade sig.

Niclas som jobbar inom lokalpolisområde Arvika var ute tillsammans med patrullen när de plötsligt lade märke till att en bil stod märkligt parkerad i vägkanten i höjd med Knöstadkorset på E18.

Bilen i bussfickan stod med alla dörrar och bagageluckan öppen, något som fick poliserna i bilen att haja till ytterligare.

– Med tanke på tidpunkten, mitt i natten, tyckte vi att det var värt att kontrollera bilen, berättar Niclas för Newsner.

Kände igen registreringsskylten

Polisen bromsade in och i samma veva såg Niclas en registreringsskylt han känner igen.

– Det var lillebrorsans bil. Då slog det mig att det var dags, de hade egentligen beräknat förlossningsdatum dagen innan, säger Niclas.

Och visst var det dags. I bilen befann sig Niclas bror Tomas och hans hustru Elin och deras dotter, ja hon var på väg att se dagens ljus.

– Vi kör civilbil så han blev riktigt chockad när han fick se att det var jag som klev ur bilen, säger Niclas till Newsner och skrattar.

Polisen Niclas
Foto: Privat/ Christine Olsson/TT

Dotterns huvud var på väg ut

Sedan gick allt snabbt. I den här situationen är Niclas inte bara storebror utan även polis, och det var i den sistnämnda rollen han klev in först och främst.

– Jag kontrollerade så att de hade ringt efter ambulans, sedan hade jag kontakt med SOS som berättade var ambulansen var ungefär, säger Niclas.

Men innan ambulanserna han anlända ropade Elin att dotterns huvud var på väg ut.

– Så det var bara på med handskar och värmefiltar, sedan fick min bror ta emot barnet och jag såg till att de höll sig varma. Enligt SOS i telefonen där så såg jag också till att barnet andades och att hon hade fin färg, berättar Niclas för Newsner.

Fem minuter senare var ambulanser på plats och kunde ta över arbetet. Niclas bror och den lilla familjen fick följa med in till BB medan Niclas och hans kollega fortsatte sitt nattpass.

Så mår lilla familjen idag

Så här några dagar senare mår alla i familjen bra.

– De mår jättebra allihop och tycker nu i efterhand att det var lite roligt, säger Niclas.

Själv har han också hunnit landa i sin nya roll som farbror.

–  I ögonblicket gick man bara in i polisrollen och hjälpa till. Men efteråt kom känslorna, det var ren eufori att känna att man faktiskt vara med, säger Niclas till Newsner och tillägger:

–  Det var ju verkligen osannolikt att det var brorsan och så kom jag där.

Vilken otrolig historia. Det är ju så att man blir tårögd.

Nu önskar vi Niclas och bror med familj stort lycka till i framtiden.