Polisen rensar E20 för skenande lastbil som inte kan stanna: ”Han har inga bromsar”

Det råder kalabalik på E20 på grund av en lastbilsförare som tappat kontrollen över sin bil. Fordonet skenar just nu norrut i närheten av Vårgårda, och polisen jobbar med att rensa E20.

– Han kan inte stanna, han har inga bromsar och det går inte att få ur växeln, säger Stefan Gustafsson vid polisen till Aftonbladet.

 

 

Det var vid 14.30-tiden på måndagen som polisen fick larm om en lastbil som skenade iväg på E20 i närheten av Vårgårda. Enligt Stefan Gustafsson på polisen i väst så var det chauffören själv som ringde polisen, då han tappat kontrollen över sin lastbil, det rapporterar polisen på sin hemsida.

Polisen: ”Han kan inte stanna”

Enligt polisen så har växeln låst sig, och eftersom att bromsarna inte fungerar skenar bilen iväg.

– Han kan inte stanna, han har inga bromsar och ingen kontroll på ekipaget. Den är en automatväxlad, så det går inte att få ur växeln, det enda han kan göra är att styra lastbilen.

– Men som tur går den runt bara 50 km/h, och vi har följt bilen med våra enheter, och vi får helt enkelt fortsätta tills vi kommer på en lösning på hur vi får stopp på bilen.

Foto: TT. OBS: Fordonen på bilden har ingenting med händelsen i artikeln att göra.

Någon timme efter larmet beslutade polisen att lastbilen skulle få köra av vägen på säkrast möjliga sätt, då bilen inte kunna bromsa.

– Den gick av på en avfartsväg, när den kom av asfalterad väg och ut på en åker stoppades den av egen kraft eftersom att lastbilen inte orkade mer.

– Det var en genomtänkt manöver, säger polisen till Aftonbladet.