Polisen ryter ifrån – mot fartdårarnas respektlösa beteende: ”Vill komma hem till våra familjer”

Ingripandepolisen Rebecka i Alvesta har fått nog av fartdårarna ute på vägarna. Nu ryter hon ifrån i ett inlägg på Facebook.

Helgen var relativt lugn för polisen i Alvesta. I ett inlägg på Facebook berättar ingripnadepolisen Rebecka om hur helgen sett ut ur hennes perspektiv.

Hon skriver om att några av poliserna fick rycka ut och hjälpa till vid trafikolyckor medan andra jobbade med att ta hand om berusade personer.

”Medan några av oss arbetade med trafikolyckor så fick de andra hämta den ena fulla människan efter den andra så det har ändå varit många ute på stan. Några kunde köras hem till en väntande familjemedlem och några fick sova på polisstationen”, skriver hon i inlägget.

Foto: Shutterstock/ Facebook

”Nämner inte allt som hänt”

Hon fortsätter att skriva om misshandlar, om kontroller av personer och bilar och att det har varit stökigt och bråkigt på flera platser i bevakningsområdet. Inte minst under lördagen då det både var hockeymatch och fotbollsmatch som ledde till tumulta situationer där polisen fick ingripa.

”Som vanligt nämner jag inte allt som hänt, dels av sekretess och respekt för inblandade och att det i så fall bara blivit en lång lista på ärenden och händelser vilket blir rätt så tråkigt att läsa här”, skriver hon i inlägget.

Kör förbi i hög hastighet

Men det är varken berusade personer eller avbrutna matcher som får fler att reagera på hennes inlägg.

I slutet av Facebookinlägget berättar Rebecka om hur människor, trots att polisen står i vägkanten med både reflexväst och lampor, kör förbi i full fart utan att sakta ned.

”Bilden jag delar med mig av idag visar en polisbil som står vid sidan av vägen för att prata med en annan förare. Trots reflexvästar och lampor så kör bilar förbi i hög hastighet, när blåljusen startades på bilen så var det genast några som sänkte hastigheten men fortfarande många som körde förbi i hög hastighet och nära polisbilen”, skriver hon i inlägget.

Hon fortsätter:

”Vi vill alla gärna komma hem efter vårt arbetspass, hem till våra familjer!”

Väckt starka reaktioner

Runt 900 personer har reagerat på inlägget, flera är kritiska till fartdårarnas beteende.

”Tack för allt jobb ni gör 👏👏👏👏synd att inte folk har mer förståelse med när det hänt något vid vägkanten 😪”, skriver en person.

”Så jäkla dåligt att bara blåsa förbi… Tack för att ni jobbar oförtröttligt med att skapa trygghet och säkerhet för oss alla”, skriver en annan.

”Förstår precis hur ni har det. Respekten för orange varningsljus är ännu sämre, skulle jättegärna se en kontroll av trafikbeteende i samband med vägarbete”, skriver en tredje.

💕 blir upprörd när jag läser om att inte respekten finns när bil stannat och ni står med reflexvästar. Självklart sänker man farten vid sådana tillfällen eller om någon rör sig utan väst utanför bil eller går på väggrenen. Tack för att ni finns!”, skriver en fjärde.

Men andra menar att polisen inte alls syns när de står i vägkanten.

”Fel sida av vägen, inga varningsblinkers eller andra lampor – inte ens blåljusen på– Tror ni i detta fallet att ni är självlysande eller ?… I övrigt gillar jag polisen o hjälper till med det jag kan”, skriver en person.

”Utefter vad bilden visar så e det rejält mörkt på platsen och utan vägljus där då tycker jag att ni borde ha satt på blåljusen mycket tidigare så att ni syns i mörkret. Mvh.”, skriver en annan.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta eller en lämna en kommentar i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required