Polisen satte dit honom för sexköp, och fick som vanligt hat tillbaka. Nu hyllas polisens inlägg på Facebook.

Polisen Simon Häggström från Prostitutionsgruppen i Stockholm jobbar med att spana på och lagföra sexköpare. Ofta resulterar hans arbete i att personer grips och deras liv runt omkring påverkas avsevärt.
Genom sitt arbete får han ofta skulden för att förstöra sexköparnas liv. Nu har han lagt upp en bild på Facebook från ett sms som skickades till en annan polisutredare som tidigare gripit en man för köp av sexuell tjänst.

”Jag har fått ett brev hem. Min fru har lämnat lägenheten och hon vill inte bo med mig mer! Jag har redan köpt semesterbiljetter för 15000:- och hon vill inte resa med mig längre. Jag mår väldigt dåligt. Ni har förstört mitt liv”, står det i sms:et.

Sms:et har fått många att reagera på Facebook och många är förvånade över att sexköparna skyller i från sig. Samtidigt hyllas polisen för sitt arbete.

Vi i Prostitutionsgruppen får många gånger höra av de män vi griper för sexköp att vi har förstört deras liv. Det kan vi…

Posted by Simon Häggström on Sunday, May 24, 2015

– Sexköparna vill hela tiden försätta sig i en form av offerroll, men det är inte männen det är synd om, säger Simon Häggström till Expressen.

Samtidigt berättar Simon Häggström att sexköparna får stöd från socialsekreterare och erbjuds terapi.
– Vi har sett att vissa män drabbas av sådana ångestattacker att de inte kan hantera det på egen hand. Så vi lämnar inte någon vind för våg. Vi informerar alla män om möjligheten till samtalsterapi och ser vi att någon mår väldigt dåligt ser vi till att de får kontakt med den här verksamheten, säger han till Expressen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.