Polisen skänkte sina skor till hemlösa mannen som låg och frös i minus 10.

När temperaturerna sjunker och det är bitande kallt ute kan jag inte låta bli att tänka på alla som tvingas tillbringa nätterna utomhus. Jag vet inte hur man ska lyckas lösa problematiken med hemlösa och jag har ingen aning om varför vi i Sverige 2016 inte kan fixa så att varje människa i vårt land har ett tak över huvudet. Men det jag vet är att små gester kan göra underverk. Kanske inte direkt, men i det långa loppet tror jag att vi kan förändra saker om vi hjälps åt och visar medmänsklighet. Och därför ville jag dela den här lilla berättelsen från Cleveland, Ohio, USA. När temperaturen kröp ned mot minus tio och Jose Sadalua tänkte gripa hemlösa Glenn Kline gjorde han i stället något helt annat. Han tog av sig sina skor och skänkte dom till Glenn, så att mannen inte skulle frysa.

Konstapeln Jose Sadalua hade egentligen fått order om att åka för att omhänderta en man som låg och sov i en trappuppgång. När Sadalua kom till platsen kände han igen mannen som Glenn Kline, en hemlös man som är välkänd av de flesta i området, skriver The Telegraph.

Eftersom Glenn känner sig otrygg på staden härbärgen, valde han istället att sova i en trappuppgång.

Sadalua, som varit polis i 17 år, hade inte mage att gripa Glenn. I stället tog han av sig skorna och gav till Kline så att inte skulle frysa. Efter det fick Sadalua ringa sina kollegor, som kunde plocka upp honom och köra honom tillbaka till polisstationen. Väl där kunde Sadalua plocka ut ett par nya skor och slutföra sitt arbetspass.

Ibland får inte poliser i världen den uppskattning de förtjänar, men detta är ett bevis på att de gör så mycket gott för många personer i samhället. Dela gärna om du tycker det också.