Polisen skickar brev till alla tonårsföräldrar – uppmanar a-traktorförare till trafikvett på vägarna

Polisen skickar brev till tonårsföräldrar. Detta med förmaningar om trafiksäkerhet och bus, det rapporterar P4 Göteborg.

Allt fler ungdomar har en a-traktor. Mellan 2020 och 2021 blev a-traktorerna 8000 fler.

Men i takt med att A-traktorerna och dess popularitet har ökat har även olyckorna gjort det.

Olyckorna ökar

Statistiken visar en fördubbling av antalet skadade mellan år 2018 och 2020, till nästan 150 personer, skriver SVT Västernorrland.

– När de är manipulerade med hastigheten, då är det personbilar som är ute och kör med ungdomar. De har varken rätt behörighet på körkortet eller är mogna nog att köra personbilar, sade Johan Dyrander till SVT Västernorrland i fjol.

A-traktor
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis skickar brev till till föräldrar

Men det är inte bara när de är trimmade som a-traktorn är farlig. I en a-traktor finns inte heller något bälteskrav. Vilket gör fordonen till en potentiell livsfara.

Nu kommer polisen i Kungälv skicka ut brev till alla föräldrar som har barn i 15-årsåldern. Detta med förmaningar om trafiksäkerhet och busliv, rapporterar Kungälvsposten.

Brevet innehåller information om vad som gäller för moped och traktorförare samt information om vad lagen säger gällande trimning av fordon.

Syftet med hembrevet är att förbättra trafiksäkerheten.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);