Polisen stannade en bil för kontroll, men något var fel. Nu får den oväntade frågan tusentals att brista ut i skratt.

Ett inte helt ovanligt fenomen är att förare i trafiken inte sovit bort gårdagens alkoholintag när de sätter sig i bilen på morgonen. Därför är det inte sällsynt att polisen genomför nykterhetskontroller tidigt på morgonen. Just det skulle den här polisen göra, men situationen som sedan uppstod hade han inte riktigt räknat med. Nu har hans inlägg om händelsen fått tusentals svenskar att dra på smilbanden.

Polisen Per hade haft en hektisk natt när han vid 5.30 på morgonen skulle kontrollera nykterheten hos förare i trafiken.

Han vinkade in en bil och stegade fram till föraren i bilen. I Facebook-inlägget förklarar Per att han och föraren utbytte artighetsfraser innan det var dags att utföra ett utandningsprov.

Mannen reagerade mycket förvånat och ifrågasatte varför just han skulle behöva blåsa? Per behöll lugnet och informerade mannen om att han var tvungen att blåsa om de ville fortsätta sin resa.

Den något förvånade mannen accepterade och skulle precis till att blåsa när hans kompis i sätet bredvid sträckte fram huvudet och sa att han kunde blåsa i stället. Nu föll polletten ner för polismannen. Han skriver att han gnuggade sina ögon och kunde konstatera att ratten satt på ”fel” sida!

Bilen var alltså högerstyrd så den person Per bett att blåsa var alltså passageraren. Såväl resenärerna som polismannen brast nu ut i ett gapskratt som ekade över Sjuhäradsskogarna.

Inlägget har i skrivande stund gillats av över 30 000 personer och det är inte svårt att förstå varför.
Ibland kan det helt enkelt bli lite fel när man är morgontrött. Jag är precis likadan och har inte sällan råkat hälla frukostjuicen över min müsli…

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Morgontrött polis ifrågasatt av trafikant. Tyvärr är det inte helt ovanligt att vi fångar in förare som ännu inte…

Posted by Polisen Sjuhärad on den 2 augusti 2015

Publicerad av Ett gott skratt förlänger livet, gilla gärna: