Polisen vädjar om allmänhetens hjälp – i jakten på försvunnen 17-åring

En 17-årig flicka försvann i lördags i centrala Uddevalla. Sedan dess har ett hundratal personer – både polis och frivilliga engagerat sig i sökandet dag och natt.

Under onsdagsmorgonen var flickan fortfarande inte hittad, och polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Att nån kanske har observerat någon okänd person som har varit ute och gått i något område. Någon kanske har hittat något, sett någon bil, ett par nycklar. Vi är också intresserade av ett avvikande beteende. Många känner varandra ute i ett sådant här område, säger polis Thomas Fuxborg till SVT.

Polisen har spärrat av ett skogsområde utanför Uddevalla. Avspärrningen sätts i samband med en 17-årig flickas fösvinnande. Foto: Adam Ihse

Den 17-åriga flickan som senast sågs i Uddevalla under lördagen har nu varit försvunnen i fyra dagar, och polisen letar fortfarande febrilt efter ledtrådar.

Hittills har man hittat ett par skor och ett par glasögon som kan vara kopplade til flickan.

Polisen har under sökandet bytt fokus från Uddevalla till Ljungskile, men av vilken anledning är polisen förtegen om.

Nu vill de ha allmänhetens hjälp för att komma framåt i sökandet.

– Det är därför vi vill ha in så mycket tips från allmänheten. Att nån kanske har observerat någon okänd person som har varit ute och gått i något område. Någon kanske har hittat något, sett någon bil, ett par nycklar. Vi är också intresserade av ett avvikande beteende. Många känner varandra ute i ett sådant här område, säger Thomas Fuxborg till SVT.

Dela gärna för att uppmuntra andra att höra av sig om det vet något, vad som helst som kan vara till hjälp.