Polisen vädjar om allmänhetens hjälp i sökandet efter försvunna flickan: ”Titta i båtar och båthus”

Sökandet efter den 17-åriga försvunna fickan i Uddevalla fortsätter. Det har gått över en vecka sedan hon sist sågs i livet.

Trots att polisen fortfarande söker med en lika stor resurs samtidigt som frivilligorganisationerna letar med oförminskat antal vill polisen ha hjälp från allmänheten med att söka igenom båthus och förråd, skriver GT.

– Vi är oerhört tacksamma för all den hjälp vi får, men vi vill också be alla som har båt att titta en extra gång i sina båtar, båthus och förråd. Den hjälpen vill vi gärna ha, för vi kommer inte in över allt, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal, till tidningen.

Bilderna har inget med artikeln att göra. Foto: TT/Shutterstock

Polisens nya spår i sökandet är en bil som beslagtogs i helgen. Enligt uppgifter till GT misstänker polisen att bilen kan ha använts i samband med försvinnandet.

Man anhölls men släpptes

På söndagen anhölls ytterligare en man misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Enligt polisen är den anhållne närstående till den man som redan sitter häktad, misstänkt för mord.

Manen släpptes några timmar senare med kvarstående misstankar.

LÄS MER: Ytterligare en man gripen av polis i sökandet efter försvunna flickan – misstänks skydda brottsling.

Vice chefsåklagare Caroline Fransson sa i ett pressmeddelande att misstanken inte längre motiverade ett frihetsberövande.

Mannen som är häktad misstänkt för mord är den försvunna flickans pojkvän. Han nekar till brott.

Polisen hoppas att genom teknisk undersökning hitta spår i den beslagtagna bilen som kan knytas till den försvunna flickan.

screen9 mediaid=aGwYPKZntbCPTKZJ1cVJ3w]