Polisen varnar: Bluffmejlet kan samla in känsliga personuppgifter. Så skyddar du dig.

I dagarna har Microsoft släppt en uppdatering till sitt operativsystem Windows 10. I samband med detta har också ett mejl börjat spridas, som påstås komma ifrån Microsoft. Det gör det inte. Nu går polisen ut och varnar för mejlets innehåll som kan samla in känsliga personuppgifter och ta över din dator, rapporterar Metro.

Mejlet kommer alltså inte ifrån Microsoft och handlar inte alls om den senaste uppdateringen. Det rör sig i stället om bedragare som försöker lura användare genom att påstå att en bifogad fil i mejlet innehåller uppgraderingen.

– Det kan vara en fil som lägger sig i din dator och skannar och samlar in personuppgifter. Det kan också göra att datorn gör saker man inte själv styr över, som att skicka ut phishingmejl, säger Ditte Westin på polisens nationella bedrägericentrum till Metro.

Då Windows är det dominerande operativsystemet riskerar tusentals svenskar att drabbas av det falska mejlet. För att skydda din dator bör du inte öppna något konstigt mejl och inte heller klicka på länkar du inte känner igen. I stället kan du använda Microsofts egen guide för att uppgradera ditt operativsystem.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

UPPGRADERA WINDOWS 10? VARNING FÖR VIRUS!Cisco’s security team varnar för mejl från, som det ser ut, Microsoft som…

Posted by Polisen – bedrägeri on den 3 augusti 2015

Dela gärna detta till alla du känner som använder Windows så att de slipper drabbas!

Publicerad av Newsner, gilla gärna