Polisen varnar för bedragarnas fräcka knep: Låtsas vara poliser i nytt bluffmejl.

Polisen går nu ut på sin Facebook-sida och varnar för en ny typ av bluffmejl. Och frågan är om inte bedragarna överträffat sig själva denna gång.

Så kallade ”phishing mail”, eller nätfiske, är en typ av mejl som skickas ut av bedragare som vill lura dig att klicka på en bifogad länk. Via länken i mejlet kan bedragarna sedan lura till sig kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information.

Nu sprids en ny variant av dessa mejl och denna gång har bluffmakarna verkligen fått till det. Såhär skriver polisen på sin Facebook-sida om de nya mejlen:

”Senast i raden av Phishing mail, och sannolikt ett av de fräckare, gäller ett utskick som till synes kommer från Polisen där texten faktiskt är skriven av en brottsförebyggande polis i Skåne. Innehållet i mailet är just en varning för Phishing mail innehållande trojaner.”

Bedragarna låtsas alltså representera polisen och vill med sitt falska mejl få läsaren att tro att mejlet kommer från en pålitlig avsändare. Något som alltså inte är fallet, i stället finns ett bifogat dokument i mejlet som innehåller en trojan. Du ska alltså inte klicka eller öppna något som bifogats.

Bluffmakarna har dock misslyckats på ett par punkter i sitt mejl. Bland annat har man stavat fel på ett bifogat dokument och uppgett en felaktig mejladress.

Här är en skärmdump på mejlet som den riktiga polisen postat på sin Facebook:

Finns det ingen gräns för bedragarnas fräckhet?Senast i raden av Phishing mail, och sannolikt ett av de fräckare, gä…

Posted by Polisen – bedrägeri on den 21 oktober 2015

Dela gärna det här vidare så att ingen råkar ut för det falska mejlet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna