Polisen varnar för ligornas nya skräckmetod: Slår till när du tankar bilen

När du står och tankar bilen – då slår tjuvarna till.

I USA har polisen märkt hur kriminella ligor börjat med en ny slug metod för att lura bilister.

Polisen har sedan länge varnat för de vägpirater som härjar på våra svenska vägar – och trots att vi hela tiden blir mer vaksamma så fortsätter piraterna att gäcka bilister med nya, sluga strategier.

Men i USA har polisen märkt av en ny metod som kriminella ligor använder mot bilister.

De slår till när du stannat för att tanka. När du kliver ur bilen, tar en liten paus och inte är helt uppmärksam, slår de till.

stationen.inne

Övervakningskameror från bensinstationer visar hur brottet går till:

Tjuvarna parkerar sin bil intill personen som står och tankar. Då smyger tjuven fram till den andra bilen och öppnar försiktigt passagerardörren och tar vad som finns på sätet.

sl.inne

– Det här är egentligen ett väldigt enkelt brott. Gärningsmannen ställer sin bil intill din när du parkerat för att tanka. När du är upptagen med att tanka, sträcker sig mannen in genom bilfönstret om det är öppet eller öppnar bara dörren till din bil och tar det som ligger på sätet, säger polisen Joe Giacalone till tv-stationen CBS.

Mobiler, kameror, handväskor och surfplattor, saker som vi ofta lämnar framme i bilen, är vanliga mål för tjuvarna.

Den här typen av brott ses som ett ökande problem i USA. Om det kommit till Sverige eller norden är svårt att säga. Men det är alltid bra att tänka på att inte lämna framme värdesaker i bilen. Och även när du stannat för att tanka, och står bredvid din bil, är det klokt att låsa den, så du minimerar risken att drabbas av stöld.

Dela gärna vidare så fler kan bli uppmärksammade på tjuvarnas fula metod!  

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!