Polisen varnar för ny bluff: Här är mejlet du inte ska öppna.

Polisen Bedrägeri varnar nu på Facebook att ett bluffmejl sprids i landet. Som avsändare står Skatteverket och mottagaren uppges att lämna in kompletterande uppgifter till sin deklaration. Om man öppanr mejlet riskerar man att få skadlig kod/virus på sin dator.

I mejlet finns en bifogad zip.-fil. Mottagaren ombeds sedan att lämna kompletteringar, eftersom det kommit in felaktigheter till Skatteverket. Det kan även vara undertecknat med fiktiva handläggarnamn.

På sin sajt skriver Skatteverket om vad du so privatperson kan göra om du misstänker att du fått ett bluffmejl eller bluffsms.
Falska mejl är särskilt vanliga så här i deklarationstider, skriver Skatteverket.

Om du har fått ett mejl eller sms som ser ut att komma från Skatteverket, men som du misstänker att det är en bluff ska du:
* inte klicka på länkar i det
* inte öppna bilagor
* inte svara på meddelandet.

Deras rekommendation är att du raderar mejlet eller meddelandet. Företaget Wecloud – som arbetar med säkerhetslösningar – skriver på sin sajt att endast 3 av 57 antivirusprogram klarar av att stoppa viruset.

– Jag befarar att denna attack kommer få stort genomslag eftersom meddelandet är skrivet på korrekt svenska och många svenskar i nuläget väntar på besked från Skatteverket. De flesta företag och privatpersoner förlitar sig fortfarande på föråldrad antivirusteknik som saknar vettigt skydd mot okända virus och kräver ständiga uppdateringar för att kunna identifiera ny skadlig kod, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud.

Hjälp Skatteverket och polisen att sprida detta, så att så få människor som möjligt drabbas av detta.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

BLUFFMEJL SKATTEVERKETVi får just nu in samtal om en pågående phishingattack.Denna gång är det Skatteverkets namn…

Posted by Polisen Bedrägeri on den 25 maj 2015