Polisen varnar för nya telefonbluffen. Här är numret du ska akta dig för.

Ett misstänkt bedrägerinummer ringer runt till olika människor för att blåsa dem på pengar. Nu varnar polisen för telefonbluffen. – Det är när man själv ringer upp som man riskerar att debiteras, säger Anders Olofsson på polisens nationella bedrägericenter till Nyheter24.

Flera svenskar har de senaste dagarna skrivit på sociala medier om mystiska samtal som de har fått från +25270601682. Ingen har sagt något när de svarat eller ringt upp. Numrets landskod är Somalia och enligt polisen är det ett bedrägeriförsök.
– Det är ofarligt att svara när det ringer sådana här nummer. Det är när man själv ringer upp som man riskerar att debiteras, säger Anders Olofsson på polisens nationella bedrägericenter till Nyheter24.

Foto: Privat.

11651036_10153034280403063_512284351_n

Om du får ett samtal från det här numret ska du alltså inte ringa upp. Då kan du få en telefonräkning för samtalet. På sajten WhoCallsMe varnade flera personer för numret redan 2013.
– Jag fick ett samtal från det här numret. När jag ringde tillbaka fick jag en telefonräkning. Ring inte upp det här numret, rapporterar flera personer.

Men nu är alltså bluffnumret i gång igen. Så ring inte upp om du får ett samtal. Sprid gärna vidare så att inte fler personer blir lurade på pengar.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.