Polisen varnar: Här är paret du ska akta dig för.

Ett par misstänks ligga bakom en stöldturné, där offren består av äldre personer. De misstänks redan ha slagit till i Bollebygd, Brastad och Laxå. Nu går polisen ut med bilder och vädjar om allmänhetens hjälp så att tjuvarna kan stoppas.
Enligt polisen kollar först paret in offrens kredit- eller kontokortskod när de slår in den i kassan, för att sedan gå vidare med att stjäla pånboken.

– Vi befarar att de reser runt och stjäl av äldre så det är viktigt att de stoppas, säger Örebro-polisen Johan Lilja till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Jag upplever att den här typen av brott ökar och det är så lågt att ge sig på de som inte är så snabba eller kan försvara sig

Duon har fångats på övervakningskameror på flera platser, bland annat i Kumla. De är nu skäligen misstänkta för grov stöld.

polisenparet

– Vi vill varna folk och berätta att man ska hålla utkik efter det här paret, om man vet vilka de är eller ser dem ska man ringa oss direkt, säger Lilja.

I klippet nedan kan du se Aftonbladets rapportering om fallet. Hjälp polisen genom att dela detta, och varna samtidigt dina nära och kära.

Publicerad av Newsner, gilla gärna