Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen varnar: Så rånar tjuvarna äldre på stan. Detta är vad du bör akta dig för.

Tjuvarna ställer sig bakom äldre människor i bankomatkön och i smyg tittar de när personen slår in sin kod. När personen går bort genomför de en fickstöld och försvinner i väg för att länsa personens konto. Nu varnar polisen för tjuvarna, som framför allt ger sig på äldre damer.

På Facebook skriver polisen att den här typen av stöld framför allt är vanligt i storstadsregionerna.
Särskilt allvarlig är situationen i STockholm.
De uppmanar nu allmänheten att vara lite extra uppmärksamma när de ser en äldre individ vid bankomaten.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

TILLSAMMANS KAN VI BRYTA TRENDEN!I storstäderna är det vanligt att gärningspersoner står bakom äldre personer, i…

Posted by Polisen – bedrägeri on Tuesday, July 21, 2015

Bara i sommar har det rapporterats om flera grupper och individer som siktat in sig på just äldre. För bara någon vecka sedan varnade polisen för falska kontrollanter som lurar äldre på deras smycken.

Jag tycker att det är fruktansvärt att människor sjunker så lågt som att ge sig på äldre, som kan ha svårt att skydda sig. Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpas åt att sprida detta så att fler kan varnas och slippa råka ut för det här. Men också att vi allesammans kan hålla ett vakande öga. Det här förtjänar ingen att drabbas av.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...