Polisen varnar semesterfirare för stöldliga. Så skyddar du dig mot tjuvarnas metoder.

Tjuvarna har specialiserat sig på husbilar. Nu varnar polisen för att en liga härjar i västsverige.

Den senaste tiden har flera hubilsägare blivit utsatta mellan Stenungssund och Uddevalla. Nu senast drabbades ett belgiskt par under natten till midsommarafton.
Husbilen stod parkerad vid en rastplats när en eller flera personer bröt sig in i parets husbil.
– Men gärningsmännen blev upptäcka och inget stals från husbilen, säger Ulla Brehm, presstalesperson för Polisen, till GT.

Enligt vittnen ska 4 personer lämnat rastplatsen i en ljusgrå Saab. Polisen har ett registreringsnummer på bilen, som nu kan bli en nyckel i att få fast ligan.

Det är det femte inbrottet på kort tid i Uddevallaområdet. Nu varnar polisen för ligornas metoder.
– De slår till mot utländska turister som är mer utsatta. De är ofta på rastplatsen för att vila och har inte samma möjlighet att ta del av våra varningar, säger Ulla Brehm.

Enligt GT har flera platser längs E6:an drabbats den senaste tiden. Juni uppges också vara en tid på året då inbrott i husbilar är vanligt och polisen får ta emot många anmälningar.

Vanligast är att tjuvarna bryter upp låset i förardörren. EDet förekommer också att man borrar hål i förardörren under handtagetö.
Polisen att husbilsägare som stannar till vid E6:an ska hålla ögonen öppna.
– Lämna inga värdesaker i bilen. Ligger stöldbegärliga saker som plånböcker och mindre elektronikvaror framme gör det enklare för tjuvarna, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Hjälp till att varna människor, så att in fler drabbas av detta.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.