Polisen varnar: Sov inte med öppet fönster i sommar.

Polisen varnar: Sov inte med öppet fönster i sommar.

Sommarvärmen är här och det betyder att många av oss föredrar att sova med fönstret öppet för att få in lite sval luft. Men nu varnar polisen för att ha öppna fönster när man inte är hemma. – Varför göra tillfället för tjuven, säger Kjell Lindgren, presstalesman Polisen Stockholm, till Metro.

Trots högsommarvärmen vill polisen nu varna för att lämna fönster öppna under natten. Någon statistik på tillfällen där inbrott har skett sommartid när fönster varit öppna finns inte, men att det är fler än vanligt är självklart menar polisen Kjell Lindgren. På sociala medier har polisen rapporterat om två inbrott i Huddinge med bara några dagars mellanrum.
– De flesta tycker om att sova med öppet fönster, men samtidigt så tar man bort ett skydd till sin bostad som annars skulle göra det svårare för en oärlig person att ta sig in. Och ett öppet fönster kan ju locka någon att göra ett inbrott som den annars inte hade gjort, säger han till Metro.

Fönsterlås kan vara en lösning, men det skapar ändå en möjlighet för tjuvar att göra ett inbrott. Ett stängt fönster är trots allt säkrast. Därför borde man använda ventiler eller särskilda vädringsfönster som inte går att ta sig igenom om man ändå vill ha möjligheten till viss svalka i sitt hem, menar polisen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.