Polisens arga uppmaning: Sluta filma så att vi kan rädda offren.

Vi har tidigare skrivit om hur polis och ambulanspersonal vädjat om att allmänheten ska sluta filma och fotografera svåra olyckor. Men nu har det hänt igen. I samband med en svår trafikolycka på Södermalm passade tiotals människor på att filma olycksplatsen och försvårade på så sätt räddningstjänstens arbete. Polisen på Södermalm har skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg om händelsen. Deras frustration och uppgivenhet framgår minst sagt tydligt. De skrivet bland annat: ”Skulle du själv, oavsett om det var dina anhöriga i fordonet, få för dig att dra upp mobiltelefonen och börja dokumentera? Vad ska du med bilderna och filmerna till? Sätta in dem i familjealbumet? Visa upp på begravningen? Lägga upp på facebook, för att visa vad du har råkat springa in i? Ungefär där någonstans måste ju förklaringen finnas.”

I somras fick ambulanspersonal i Göteborg knuffa undan personer som fotograferade för att de skulle komma fram till ambulansen med en person med hjärtstillestånd på båren. Och igår utspelade sig alltså liknande scener i Stockholm.
Det här inlägget från polisen sprids nu snabbt i sociala medier och förhoppningsvis kan det leda till att fler visar hänsyn till människor i nöd.
Läs hela inlägget här:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Under gårdagen skedde det en rejäl trafikolycka på Götgatan på Södermalm. Totalt fyra bilar var inblandade i olyckan,…

Posted by Polisen Södermalm on Saturday, October 17, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.