Polisens blixtsnabba genidrag räddade neddrogad kvinna från 3 okända män.

Tre män drogade en 30-årig kvinna och släpade bort henne från krogen under natten mellan onsdag och torsdag. Men tack vare kvicktänktheten hos polisens telefonist som var i kontakt med kvinnan, kunde männen gripas. – Det är fantastiskt gjort, säger Lars Förstell, polisens presstalesman i Malmö till Aftonbladet.

En kvinna i 30-årsåldern var ute på krogen i Malmö under onsdagskvällen för att ha roligt med sina vänner. Men hon märker ganska snart att någonting inte står rätt till. Hon är mer påverkad än vad hon borde vara, döma till hur mycket hon har druckit. Detta skriver Sydsvenskan först.
– Hon ringer till sin pojkvän, säger Lars Förstell vid Malmöpolisen till Aftonbladet. Hon skulle få skjuts hem av några personer.

Hon hamnar i stället i en bil med tre män som hon inte känner. Pojkvännen uppfattar snabbt att något är fel och ringer polisen. Kvinnan körs till en lägenhet i Kroksbäcksområdet i Malmö där hon stänger in sig i badrummet.
– Under tiden hade hon skickat ett sms till pojkvännen som sa ”hjälp mig”, berättar Lars Förstell.

En kvinnlig operatör från polisen ringer sedan upp kvinnans mobil. Men mitt i samtalet avbryts operatören av mansröster i bakgrunden och att någon tar telefonen. Operatören reagerar blixtsnabbt och när hon får får prata med en av männen svarar hon att hon är kvinnans vännina. Hon säger att hon vill ta med sig en kompis för att sedan komma bort till dem och festa och frågar mannen om det är okej.
– Mannen tycker det här verkar intressant så de bestämmer träff vid en busshållplats i närheten, säger Lars Förstell till Aftonbladet.

bogangen

Två poliser i civila kläder anländer till busshållplatsen. Polisen har riggat med annan polispersonal som finns i närheten för att följa händelseförloppet. En man möter upp kvinnorna (poliserna) vid trappuppgången till lägenheten.
– Vår piketstyrka ingriper och i lägenheten finns två ytterligare män.

Kvinnan som skulle räddas ur lägenheten finns inte kvar, hon har lyckats fly. Hon hittas utomhus när hon fortfarande är kraftigt påverkad och tas till sjukhus.

De tre männen är nu gripna och misstänkta för människorov och polisens insats avslutades strax före klockan två på torsdagsmorgonen. Polisen undersöker nu om männen varit inblandade i liknande händelser tidigare och vill gärna ha in tips.

Lars Förstell berömmer avslutningsvis telefonistens agerande och att det är värt att berömma.
– De är utbildade för att kunna hantera mycket svåra situationer och samtala med människor som befinner sig i en svår situation, på ett lugnt och metodiskt sätt resonera för att få så god bild som möjligt av händelsen.

Publicerad av Newsner, gilla gärna