Polisens fräcka drag tokhyllas – här bogserar de bort bovarnas bilar från gatorna: "Härliga bilder"
Polisen Södermalm

Polisens fräcka drag tokhyllas – här bogserar de bort bovarnas bilar från gatorna: ”Härliga bilder”

Återigen var det under fredagen dags för Polisen i Södermalm att rensa upp bland bilar vars brukare satt i system att inte göra rätt för sig.

Tilltaget hyllas nu friskt av folk på sociala medier.

Det var i början av 2023 som en lagändring gjorde det enklare för Trafikverket att flytta på felparkerade fordon.

Numera är det lättare att flytta på fordon som exempelvis står i diket, används som bostäder på rastplatser eller som har obetalda böter.

– Vi har ett stort problem med fordonsmålvakter som ofta används i kriminell verksamhet. Nu blir det betydligt lättare att flytta fordon som har använts av dem, sade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) till SVT när den nya lagen gick igenom.

LÄS MER: Polisens fräcka drag tokhyllas – nya krafttaget lär giriga bovar en läxa för livet: ”Äntligen”

Hårdare tag mot målvakterna

Problemet med så kallade ”målvakter” när det kommer till bilar har funnits länge. Det går ut på att någon annan står som ägare för bilen, vilket gör det möjligt för de som faktiskt använder bilen att komma undan parkeringsböter, trängselskatter osv.

Tidigare fick man bara flytta på bilar vars belopp av obetalda parkeringsböter översteg 5 000 kronor. Numera ingår även trängselskatt och andra fordonsrelaterade skatter och avgifter i det beloppet.

Det är Polisens uppdrag att forsla bort bilarna. Först när alla avgifter är betalda kan man få tillbaka bilen. Annars går den på auktion eller skrotas.

”Höstens första fredagsfångst”

Polisen på Södermalm har under året lagt ut bilder på sin ”fredagsfångst” på sin Facebook. Och det är många fordon som de lagt beslag på, man ser verkligen att problemet är stort.

På fredagen var det inget undantag för fredagsfångsten. På Facebook postade Södermalmspolisen dagens fångst av bilar – till synes fyra bilar.

Allmänheten hyllar Polisens krafttag

Bland kommentarerna på inlägget är det tydligt att folk uppskattar Polisens jobb med att få bort bilskurkarna från gatorna.

Bort bort bort! Ni gör ett fantastiskt arbete. Var rädda om er alla och trevlig helg🔆”, skriver en person.

Bra jobbat! Ordning och reda 😊”, skriver en annan.

Härliga bilder, riktigt fint fredagsmys. Bra jobbat👏👍”, skriver en tredje person.

Stort tack till alla poliser som varje dag arbetar för ett bättre samhälle!

Dela gärna den här artikeln på Fcaebook för att uppmärksamma Polisens arbete!