Polisens gripande ord till svenska folket – efter dödsskjutningen: ”Varma i hela kroppen”

Polisbil, blommor

Foto: TT

Förra veckan mördades en polisman i tjänst, i Göteborg. Händelsen skakade om hela landet.

Sedan dess har allmänheten, på olika sätt, valt att hedra den avlidne polisen.

”Vi inväntar den dag då rättvisan kommer skipas. För det kommer den”, skriver Polisen nordvästra Skåne på Facebook.

Det var under förra veckan som en polis sköts till döds i Biskopsgården, Göteborg. Händelsen skakade hela landet, pådraget blev enormt och sorgen bredde ut sig som ett tjockt täcke över Sverige.

Men i sorgens dagar har också flera valt att visa sitt stöd för polisen och hedrat den avlidne polismannen.

Dagen efter dödskjutningen hölls en tyst minut över hela landet och sedan dådet har allmänheten gått samman och samlat in miljontals kronor till den avlidne mannens familj.

I Göteborg gick även hundratals mc-förare ihop för att, genom en kortege, manifestera sina sympatier för den avlidne polisen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Polisen får blommor av allmänheten

Det är även många som valt att visa sitt stöd genom att lämna över en blomma till polismannens kollegor.

Facebook delar polisen, nordvästra Skåne, med sig av ett mail de fått in av en kollega.

”Sorgen ligger fortfarande tung över oss med anledning av den kollega som blev bragd om livet för mindre än en vecka sedan. Var och en hanterar känslor på sitt sätt men det är svårt att undgå att känna ilska, frustration och till viss del rädsla, rädsla för hur framtiden kommer te sig. Vår fulla tillit ligger dock i de utvalda utredarnas händer, och vi inväntar den dag då rättvisan kommer skipas. För det kommer den”, skriver polisen innan de fortsätter:

”I all förtvivlan och nedstämdhet blir vi varma i hela kroppen när allmänhet kommer fram och i detta fall överlämnar en väldoftande och vacker röd ros. I detta fall fick Polisaspirant M motta en i samband med en hastighetskontroll i Örkelljunga. Han har burit uniformen i blott tre veckor men har redan fått en tydlig bild av vad Polisyrket innebär.”

Foto: Tommy Holl/TT

”Tackar ödmjukast”

Allmänhetens fina gester verkar bevisligen betyda en hel del för polisen som med inlägget vill rikta ett stort tack till alla som visat sitt stöd.

”Polisaspirant M menar att han blev förvånad över den tacksamhet allmänheten personligen uttrycker, här i form av en vacker blomma som symboliserar kärlek men också dessa ”tummar upp” vi får när folk passerar. Då och då misstar vissa personer tummen för långfingret, men alla gör vi misstag… Lyckligtvis är det ”upp-tummarna” vi minns!” 

”Vi tackar så ödmjukast herren i den blå jänkaren som överlämnade rosen. För kännedom så klarade han sig även genom hastighetskontrollen med bravur – dubbel glädje!”

Inlägget möttes av stöd

I kommentarsfältet var det flera som visade sitt stöd efter polisens inlägg.

Bland kommentarerna gick det att läsa:

”Ni e värda all respekt o stöd för ert arbete. Tur ni finns”, skrev en.

”Ni är så värda en ros och mer därtill. Tack för att ni står ut och orkar” skrev en annan.

”Poliser är mina vardagshjältar”, skrev en tredje.

All heder åt polisen! Det kan inte bara vara jag som blir helt varm i kroppen av alla fina gester? Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också vill visa ditt stöd!

Exit mobile version