Nya beskedet – om fallet kring försvunna Madeleine McCann

Det har gått elva år sedan Kate McCann upptäckte att dottern ”Maddie” inte låg kvar sängen i semesterlägenheten i Praia Da Luz.

Sedan den dagen har då 3-åriga Madeleine McCann varit försvunnen.

Gåtan om var hon tagit vägen har fått en hel värld att undra i över ett decennium. Det är ett av de mystiska fallen i kriminalhistorien, och fortfarande dyker det upp nya teorier och ledtrådar om vad som egentligen hände med henne.

Nu kommer nya uppgifter från Storbritannien som meddelar hur polisen ligger till i ärendet, uppger Mirror och flera internationella medier.

Christmas 2016This Christmas marks our tenth without Madeleine. There are no words really. Suffice to say, we will try…

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Thursday, 22 December 2016

Man tror att Madeleine borde se ut ungefär så här vid nio års ålder. Detta är en bild man tagit fram med hjälp av digital teknik:

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Friday, 10 August 2018

Det finns också en Facebook-sida om Madeleine och som jobbar för att hitta henne med en halv miljon medlemmar.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, 7 December 2010

Utredningen kan nu läggas ner, enligt brittiska medieuppgifter

Nu kommer nya besked om sökandet från brittiska medier. Efter att polisen gjort sina senaste resor till Portugal har man inte kunnat presentera några nya ledtrådar i fallet, som hittills kostat över 120 miljoner kronor, eller 11 miljoner pund.

Utredningen kan därför komma att läggas ner inom tre veckor, fruktar familjen, uppger Mirror och flera andra internationella medier. Detta eftersom inrikesministern, enligt medieuppgifterna, ännu inte fått någon ny förfrågan om finansiering av sökandet från polisen.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, 7 December 2010

Inga nya ledtrådar

Polisen har inga nya ledtrådar enligt uppgifterna, och skulle utredningen läggas ner så skulle det i så fall så klart vara ett hårt slag för familjen, uppger en källa.

– De har hamnat i den här situationen förut. De har helt enkelt ingen aning om sökandet får ett plötsligt slut eller om det kommer att fortsätta. Det är en skrämmande situation som de står inför ännu en gång, säger en källa nära familjen till Daily Mail uppger Expressen.

Reasons We Miss MadeleineHer smileHer laughterHer eyesHer dimplesHer sense of humourHer smartnessHer imitations…

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Saturday, 7 November 2015

Enligt källan hoppas familjen fortfarande att polisen ska söka efter deras försvunna dotter.

– Kate och Gerry känner tacksamhet till polisen för allt de har gjort under åren och hoppas så klart att utredningen kring deras dotters bortförande kommer att fortsätta om en förfrågan om större resurser krävs och godkänns.

LÄS MER: Madeleine McCanns barnflicka talar ut efter tio år

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Friday, 17 December 2010

”Operation Grange” är kodnamnet för polisens sökande, som nu alltså kan komma att avslutas.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, 7 December 2010

Enligt Daily Mail har omkring 600 personer granskats i utredningen kring Madeleine i hela världen. Brittiska myndigheter har tidigare kritiserat den portugisiska utredningen av hennes försvinnande, och detektiver misstänker att hon kan ha blivit bortförd genom trafficking eller under ett inbrott som gått fel. Men vad som ligger bakom Madeleines försvinnande är fortfarande ett stort mysterium.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, 7 December 2010

I samband med hennes 15-årsdag publicerade föräldrarna denna bild i sociala medier.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Friday, 11 May 2018

Madeleine McCann skulle i dag alltså vara 15 år gammal och föräldrarna ger inte upp hoppet om att få tillbaka sin älskade dotter.

Jag hoppas verkligen att detta mysterium får sin lösning snart, oavsett vad som hänt skulle det vara bra för många inblandade om sanningen kom fram!

Vad tror du har hänt? Dela gärna med dig av dina tankar och känslor i kommentarerna!