FOTO: Shutterstock/Facebook

Polisen går ut med bild – här är mystiska spåret efter explosionen

.

Polisen har nu gått ut med en bild från ett nytt spår efter den kraftiga explosionen i Linköping, som fick omkring 250 lägenheter förstörda och flera lindriga personskador. 

Polisen behöver nu komma i kontakt med personer som känner igen bilden – och som befunnit sig i anslutning till området Hamngatan/Ådalsgatan i Linköping. 

Explosion i centrala Linköping. ? Helt otroligt att det inte tycks vara dödsoffer eller allvarliga skador.

Posted by Charles Pylad on Friday, 7 June 2019

Det var i fredags som en kraftig explosion inträffade i Linköping. Omkring 250 lägenheter förstördes av smällen och ett 20-tal personer fick uppsöka sjukhus. En av dem tvingades till akut operation.

Ingen person har ännu gripits, men polisen jobbar intensivt för att fastställa motivet till sprängningen. Tidigare har det uppgivits att mc-gäng eventuellt kan ha koppling till händelsen, men det har inte kunnat bekräftats. Nu har polisen ett nytt spår.

Stor explosion hammngatan linköping

Posted by Christian Broman on Friday, 7 June 2019

Polisens nya spår – går ut med bild

Polisen har tidigare sagt att det med största sannolikhet är organiserad brottslighet som ligger bakom dådet.

Nu har man gått ut med följande bild: 

 

FOTO: Polisen

Polisen söker tips om en lådcykel som kan ha synts till i området där explosionen ägde rum. Nu vill man komma i kontakt med ägaren till denna typ av cykel, som uppges ha parkerats i området.

”Cykeln på bilden kan skilja sig från den cykel vi söker när det gäller färg och annan utformning”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Tips kan lämnas till Polisen på telefonnummer 114 14. Eller via www.polisen.se

Dela artikeln för att hjälpa polisen!