Polisen ryter ifrån – efter fula draget på nätet: ”Tänk på vad ni kan orsaka”

Människor använder sociala medier för att varna andra för polisens tillslag. Nu har polisen på Hisingen fått nog av deras fula knep och ryter ifrån på Facebook.

Polisen har vid flera tillfällen gått ut och rytit ifrån mot bilister och andra trafikanter som varnar för trafikkontroller runt om i landet.

Nu har polisen på Hisingen märkt av att folk börjar varna även vid andra tillslag.

Foto: TT

Något de skriver om i ett inlägg på Facebook.

”Att varna för polisen och sprida information om var vi befinner oss är tyvärr inte ovanligt… tvärtom är det mer regel än undantag på vissa platser. Det kan kanske vid första anblick tyckas oskyldigt men i värsta fall kan det medföra långt större konsekvenser än vad vi tror många som involverar sig i det anar”, skriver de.

Behöver inte ta ansvar

Polisen menar att de som varnar för polisen inte har någon aning om varför de befinner sig på platsen. Och genom att varna andra kan man då orsaka att en eventuell gärningsman hinner lämna brottsplatsen innan polisen hinner fram.

”Tyvärr är det sällan personen som varnar andra behöver ta ansvar för det denne gör. Den personen behöver aldrig se en målsägande, kanske en granne, i ögonen och förklara varför det blev som det blev”, skriver polisen.

Polisen skriver att det kan tänkas oskyldigt att varna för en trafikkontroll men att det är där ute på vägarna som polisen hittar mycket av det som gör att de kan gå vidare och upptäcka grövre brottslighet.

Uppmanar alla att tänka till

Bland annat kanske de hittar efterlysta personer, det kan handla om narkotika eller vapen. Polisen menar att de som varnar i sociala medier underlättar för kriminella att undvika dem.

”Vi uppmanar alla som är med i grupper som följer polisen och som publicerar i dem att tänka till vad det är ni håller på med och vad ni kan orsaka”, skriver dem i inlägget och tillägger:

”Ni kanske tror att det ni gör är för att vara schyssta men en vacker dag så är det just din bild av att vara schysst som leder till att en gärningsman lyckas komma undan”.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);