Polisens svar till arga fartsyndare: ”Ska vi rädda liv måste hastigheten sänkas”

Under nästa vecka sätter polisen in extra kontroller i trafiken, ett beslut som mötts av negativa kommentarer från allmänheten. Nu svarar polisen med ett officiellt uttalande på deras Facebooksida, ett meddelande som får många att tänka till. 

Vecka 34 ökar polisen fokus på hastighetskontroller i trafiken, ett beslut som gäller för alla länder inom EU. Detta har kritiserats av flera personer som är negativa till kontrollerna, men polisen svarar med ro då målet är tydligt.  
– Ska vi rädda liv måste medelhastigheten sänkas. Det är därför viktigt att kontrollerna riktar sig mot både de fåtal som kör mycket för fort och de många som kör lite för fort, säger Ursula Eriksson på polisens hemsida

På polisens officiella Facebook-sida har de valt att berätta om att extra kontroller kommer att göras i landet, eftersom att cirka hälften av förarna kör för fort. 
– 15 personer varje år kommer inte hem till sina familjer på grund av att medelhastigheten på vägarna är 1km/h för hög. Detta på grund av att ungefär hälften av förarna kör för fort, skriver polisen

Foto: Fredrik Sandberg / TT

I sociala medier har flera personer uttryckt sitt missnöje, men många stöttar polisen då de gör vägarna säkrare. 
”Bra att det bir lite extra hastighetskontroller, hastighetsklimatet på vägarna här omkring är skrämmande många dagar…”, skriver en kvinna. 

Vad tycker du om att polisen inför extra kontroller? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.