Polisens teori: Därför började det brinna i Notre Dame

Tidigare i veckan brann det plötsligt i den historiska katedralen Notre dame. Katedralen fick stora skador men ingen visste vad som orsakat branden.

Nu tror sig utredare veta orsaken bakom plötsliga branden.

Notre Dame, denna historiska och kulturella byggnad som har betytt så mycket, fick stora skador efter den svåra branden tidigare i veckan.

Efter branden erbjöd sig flera miljardärer att skänka miljarder för att återuppbygga katedralen och ett tag var det oklart vad som orsakat den tragiska händelsen.

Men nu kan utredare ha kommit närmare orsaken.

Tidigare i veckan började det plötsligt brinna i Notre dame. Nu tror sig utredare veta orsaken bakom branden. FOTO: FRANCOIS GUILLOT / AFP)

Orsaken bakom branden

Enligt nyhetsbyrån AP ska det röra sig om en kortslutning, skriver SVT. Men vad som orsakat kortslutningen vet man inte i nuläget.

Källan till nyhetsbyrån säger också att utredarna har ännu inte fått ta sig in i katedralen, eftersom rasrisken bedöms vara stor.

Över 40 personer har förhörts

Branden bedömer man i nuläget som en olycka. Över 40 personer har förhörts, bland andra kyrkpersonal och arbetare som sysslade med renoveringen av katedralen, skriver SVT.