Polisens vädjan: Ser du vägpiraterna – ring oss!

Vägpiraterna härjar återigen längs våra svenska vägar.

Efter att i flera veckor nu fått läsa om resenärer som råkat ut för piraterna, så har polisen gått ut med en allmän uppmaning.

Om du kan ha sett vägpiraterna – ring oss och berätta, skriver polisen. 

Bara så sent som i torsdags råkade en trafikant illa ut. En manlig bilist i Säffle stoppades av två andra män som stod vid en bil med öppen motorhuv.

Men när bilisten saktade ned för att stanna dök plötsligt en tredje man, som legat i bakhåll, upp och tillsammans omringade de bilisten. Mannen kunde tack och lov fly, och slå larm. 

Nu har polisen gått ut med en allmän uppmaning till alla bilister som ska ge sig ut på vägarna:

– Det kanske ser ut som om de har fått fel på bilen, men det är ett fult knep för att få er att stanna. Stanna inte om du är osäker. Ring oss på 114 14 och berätta vad du har sett, skriver polisen.

– Oavsett om det är en vägpirat eller en person som behöver hjälp på riktigt, är det bra om vi får veta det. Om du har stannat och har utsatts för brott eller ser någon annan bli utsatt för brott ska du alltid ringa 112.

Dela gärna med dina vänner som ska ut på vägarna, så inte fler råkar illa ut! Har du sett vägpiraterna, så tveka inte att ringa 114 14. 

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!