Polisens vädjan till allmänheten – därför måste bilister lägg av att tipsa om kontroller: ”Dags att sluta”

Polisen sätter nu ner foten efter bilister som varnar för deras trafikkontroller. ”Dags att sluta med det,” skriver de på sin Facebooksida.

De allra flesta som kör bil har vid ett eller annat tillfälle kommit förbi en av polisens trafikkontroller.

Det är något som ingår i deras uppdrag, då det av flera anledningar är nödvändigt på våra vägar.

polisen, hastighetskontroll
Foto Janerik Henriksson / TT

Dels handlar det om att se till så att trafikanter håller hastighetsbegränsningen.

Men också att kontrollera så att de som är ute och kör på vägarna inte har brukat berusningsmedel. Insatser som i slutändan kan rädda liv.

Men även om dessa insatser är viktiga så är det fortfarande en del som varnar andra bilister om vart polisen befinner sig.

Något de nu uppmanar alla att sluta med.

Vädjar till trafikanter

Polisen i nordvästra Skåne publicerade under tisdagen ett inlägg på Facebook efter en trafikkontroll där de redovisade vad hade kommit över under dagen:

”787 lätta fordon kontrollerades, 52 fordon över 3,5 ton, 971 personkontroller utfördes, 1 utlänningsärende initierades, 2 greps för olika misstankar, 1 efterlyst upptäcktes, 11 narkotikaärenden, 2 vapenärenden, 2 stöldärenden, 6 rattfylleri (alkohol), 5 rattfylleri (narkotika),” skrev de då på sin Facebook.

trafikpolis, trafikvecka
Foto: TT

”Dags att sluta med det”

Med detta vill de nu uppmana människor att sluta varna för deras kontroller, då det kan leda till att brottslingar får gå på fri fot.

”I Helsingborg observerar en polispatrull under en övervakning två personer som springer från ett buskage. En kastar sig in i en bil och en fortsätter att springa, båda stinker kraftigt av diesel när poliser kommer ikapp. I det aktuella buskaget påträffas dunkar med diesel som precis stulits från en lastbil i närheten.

Dessa kan lämnas tillbaka till rättmätig ägare och ett ärende om stöld inleds. Vid en kontroll försöker en förare köra ifrån en trafikkontroll. Hen stoppas och blir misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Varnar du för våra trafikkontroller på internet och i trafiken? Kolla resultat ovan. Dags att sluta med det,” skriver de.

Polisen
Foto: TT

Nu hjälps vi åt att sprida polisens viktiga budskap vidare!