Polisens varnar för asfaltsläggare

Polisen i region Väst går ut med en varning till allmänheten.

Anledningen: De så kallade asfaltsläggarna är tillbaka, rapporterar Expressen.

– Den som blir kontaktad av dem i sina hem och erbjuden tjänster ska säga nej, nej, nej! Var väldigt bestämd, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, till tidningen.

Vanligtvis brukar de irländska hantverkarna dyka upp i Sverige och Skandinavien under sommaren. Men nu har polisen fått information åt att asfaltsläggarna är tillbaka.

– I veckan har det kommit information om att ett sällskap som ägnar sig åt oseriösa husrenoveringar och asfaltsarbeten varit synliga i vårt närområde. De söker ofta upp äldre personer, eftersom dessa ibland har svårt att stå emot påstridiga säljare, skriver Polisen Kungälv och Ale på Facebook.

– När de ringer på din dörr utger de sig för att vara hantverkare som kan renovera huset, asfaltera uppfarten eller lägga plattor. Oftast kan de börja arbeta omgående och inte sällan önskar de förskottsbetalning för att kunna köpa in material.

Lurar äldre

De irländska asfaltsläggarna har blivit omskrivna. Det handlar om deras arbetsmetoder. Oftast är de äldre som blir lurade av dem, skriver Expressen.

– Det handlar mestadels om dåligt utförda arbeten. Från början var det mest asfaltsläggning, men nu ”erbjuder” de också takläggning, anläggningsarbeten i trädgårdar och andra typer av hantverk, säger Peter Adlersson till tidningen..

I polisens facebookinlägg ber de folk att höra av sig om de skulle märka av något i sitt eget område.

– Vi vill därmed göra er uppmärksamma på att de kan dyka upp i era bostadsområden för att försöka skaffa arbeten.Vi tar vi tacksamt emot tips.

Oseriösa hantverkareI veckan har det kommit information om att ett sällskap som ägnar sig åt oseriösa husrenoveringar…

Posted by Polisen Kungälv och Ale on Thursday, 21 February 2019

Det är fruktansvärt att man kan utnyttja någon på det här sättet. Dela artikeln för att sprida informationen, och så att ingen blir lurad.