Polisens varning inför Halloween: Din maskeraddräkt kan innebära en risk.

På fredagsmorgonen fick polisen i Göteborg in ett larm om en man som klivit på en spårvagn iklädd militärkläder och skyddsmask. Han ska dessutom ha burit på något som uppfattades som ett vapen.

Med anledning av gårdagens tragiska händelse i Trollhättan blev övriga resenärer på spårvagnen givetvis oroliga och slog larm när de fick syn på mannen. Enligt Aftonbladet stormade därefter åtta poliser med dragna vapen upp på spårvagnen.

Mannen förklarar dock sin utklädnad med att han bara klätt ut sig med anledning av en kommande Halloween-fest på skolan. Han bär dock vapenliknande föremål som enligt polisen kan vara kolsyrevapen. Den unga mannen grips därför misstänkt för brott mot vapenlagen och för olaga hot.

Det här var inte det enda larmet Göteborgs-polisen fick om misstänka, utklädda personer, under morgonen. Därför vill polisen nu ha hjälp med att sprida sin uppmaning där man ber allmänheten att tänka sig för en extra gång när det kommer till vad man klär ut sig till den närmsta tiden.

Såhär skriver polisen i sin uppmaning:

”Polisen vill få ut budskapet att man för närvarande ber allmänheten att tänka på vilka signaler man sänder när man är utklädd särskilt i olika typer av Halloween kläder som påminner om bla händelserna i Trollhättan. Det har förekommit flera incidenter där oroliga vuxna och barn tillkallat polis på grund av rädsla för utklädda/maskerade individer som visat sig vara skämt. Polisen kommer att agera utifrån vad man får in för uppgifter. Detta innebär stor risk för den/de som är maskerade samt även för polisen.”

Publicerad av Newsner, gilla gärna