Polisens varning inför allhelgona: ”Tjuven väntar på rätt tillfälle”

Allhelgonahelgen är på ingång.
Då går polisen ut med en varning till alla kyrkogårdsbesökare.
”Tjuven väntar på rätt tillfälle”, skriver polisen på Facebook.

Alla helgons dag inträffar en gång om året. Det är dagen då vi ska minnas de som inte längre finns med oss, är en kristen tradition som i Sverige är allmän helgdag.

Många väljer då att besöka kyrkogårdar runtom i landet för att tända ljus, kanske lägga en blomma och minnas släkt och vänner som lämnat jordelivet. I Sverige inträffar denna dag den första lördagen mellan 31 oktober och 6 november.

STOCKHOLM 2016-11-03 Allhelgonahelgen. Ljus brinner på Skogskyrkogården i södra Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Nu går polisen ut med en varning till alla som ska besöka kyrkogårdarna i helgen.

I ett inlägg, som redan fått många delningar på Facebook, skriver myndigheten om bilinbrott som inträffar i och kring kyrkogårdar.

”Under allhelgonahelgen besöker många sina anhörigas gravar för att tända ljus och göra fint. Det finns dessvärre även andra personer som satt i system att just denna helg besöka kyrkogårdarna, eller i vart fall parkeringsplatserna. Personer som satt i system att göra inbrott i de bilar som står parkerade där”, skriver polisen i ett Facebook-inlägg.

Polisen förklarar att tjuven ”väntar på rätt tillfälle”.

”Vi vill därför rekommendera dig att inte lämna några värdesaker, som till exempel plånbok eller mobiltelefon, i bilen. Ta alltid dem med dig även om du låser bilen och bara lämnar den obevakad en kort stund. Tjuven väntar på rätt tillfälle och behöver bara några sekunder för att göra ett bilinbrott”, skriver polisen på Facebook.

Dessutom vill de passa på att tipsa alla som ska besöka kyrkogårdar om en speciell sak:

”Alltså: Töm bilen själv, i stället för att ge tjuven chansen att göra det. Med önskan om en trevlig allhelgonahelg”, avslutar polisen inlägget.

Här kan man se det i sin helhet:

Bilinbrott på kyrkogårdar. Under allhelgonahelgen besöker många sina anhörigas gravar för att tända ljus och göra…

Gepostet von Polisen am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Dela gärna polisens viktiga uppmaning vidare! Så att alla får en trevlig allhelgonahelg.

TV: Folkkära profilerna som lämnat oss 2019