Polisens viktiga uppmaning – efter bilisternas sluga metod ute på vägarna: ”Vi ber er”

Polisen har fått nog av bilister som varnar för deras trafikkontroller. Nu vädjar de åt allmänheten att sluta.

Polisen ägnar sig mycket åt trafikkontroller, dels för att se till att trafikanter håller hastighetsbegränsningen men också se till att de som är ute och kör på vägarna är nyktra.

Och trots att antalet omkomna sjunkit de senaste åren så har Sverige en nollvision och målet är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken.

”Sluta varna”

Trots det är det många bilister som varnar varandra för polisens kontroller. Något polisen nu ber alla att sluta upp med.

SLUTA VARNA!Trafikkontroller är något polisen ägnar sig mycket åt. Dels för att trafikanter ska hålla hastigheten men…

Posted by Polisen Växjö, Alvesta on Thursday, September 23, 2021

”SLUTA VARNA!”, skriver polisen i Alvesta/växjö på Facebook.

Och skriver vidare om varför trafikkontrollerna är viktiga.

”Nästan varje gång vi sätter upp en trafikkontroll upplever vi att bilister varnar varandra. De blinkar med hellyset för att mötande trafik ska slippa få böter om de kör för snabbt. Men det är inte alltid vi är ute efter att bötfälla folk. Hastighetskontrollen kan vara uppsatt av en helt annan anledning”, skriver polisen.

För vad många bilister inte vet är att varna andra trafikanter kan ge böter.

”Vi ber er därför återigen, sluta varna varandra. Det kan innebära att kriminella och rattfyllerier missas och det är ju därför vi finns! För att motverka just detta. Vi står där av en anledning, tänk på det”, skriver polisen i inlägget.

Polisen får ris och ros

I kommentarerna får polisen både ris och ros för sitt arbete. Många är tacksamma för att polisen har koll ute på vägarna i landet.

”Tack så jättemycket för att ni finns! När man väl behöver er så finns ni där, visst kan man ha olika åsikter om saker & ting men ni finns där ändå som en skyddande hand för samhället. Tack så jättemycket ❤️ för er insatts dag som natt!”, skriver en person.

”Super! Självklart varnas det inte! Ni behövs på våra vägar!!”, skriver en annan.

Foto: Facebook/Shutterstock

Medan andra tycker att polisen borde lägga sin kraft på att lösa grövre brott i stället.

”Om ni tänker använda era utökade resurser till hastighetskontroller istället för att lösa brott finns det ingen anledning till att ge er utökade resurser”, skriver en person.

”Ni kanske ska fokusera på grövre brott istället för allt trams!”, skriver en annan.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta eller skriv en kommentar.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);