Polishunden fångade gärningsmännen – i 30 graders värme och svår terräng: ”Var stjärnan i laget”

Polisen i Västmanland lyckades fånga flera misstänka personer för ett brott, tack vare polishunden Boy som spårade gärningsmännen.

På polisen i Västmanlands Facebooksida skriver de att ett lagarbete gjorde så att de kunde fånga flera stycken personer som var misstänkta för ett brott.

Tog fast gärningsmännen

Polishunden Boy fick stå för en fantastisk insats i 30 graders värme, med skarpt luktsinne och i svår terräng. Flera gärningsmän kunde gripas för samma ärende tack vare Boys uthållighet, enligt polisen.

”Boy var stjärnan i laget”, skriver polisen i ett inlägg.

Polisarbete är ett lagarbete, utan tvekan. I nattens lagarbete var Boy, med sin hundförare, stjärnan som lyfte laget….

Posted by Polisen Västmanland on Sunday, 28 July 2019

Avlas upp till 40 kullar per år

Försvarsmakten har i uppgift att varje år ta fram lämpliga hundar som kan arbeta för Försvarsmaktens eller Polisens verksamhet. För att klara detta uppdrag avlas varje år runt 35-40 kullar fram, cirka 200-250 valpar, enligt Försvarsmakten.

Valparna föds på hundavelsstationen i Sollefteå och många adresseras ut till fodervärdar i cirka ett och halvt år innan polisen eller försvarsmakten kan ta hundarna under sina vingar och träna de till att bli tjänstehundar.

Boy verkar klara sitt uppdrag kanonbra! Nu hyllar vi honom för hans viktiga uppdrag i samhället genom att sprida det här vidare.