Polishunden Kello visar vad som är viktigst på julen – vovvens rådiga ingripande mitt i firandet får alla att jubla

I polisens nya hälsning visar kårens stjärna vad som är viktigast i jul– vovvens rådiga ingripande mitt i firandet får alla att jubla

Vi har tagit oss till mitten på december och julafton närmar sig med stormsteg.

Julmusiken spelas flitigt i butiker, julklappar blir inslagna, ett och annat julbord har inmundigats och förberedelserna för själva julafton är i full gång.

Även om den här tiden på året är förknippat med mycket stress, så handlar ju högtiden faktiskt inte så mycket om mängden julklappar, julmat och pynt från golvsockel till taklist.

Nej, den handlar ju om gemenskap och att få umgås med nära och kära som man håller kärt.

Men långt ifrån alla kan ta ledigt och njuta till fullo med sina anhöriga. I stället är det många yrkesgrupper som tvingas jobba.

För ja, trots att vi är många som firar jul så kan samhället inte stanna upp helt. Vissa väljer, eller måste, jobba på julafton – för att samhället ska fungera.

Några av dessa är poliserna … och deras begåvade hundar såklart.

julklapp, årets julklapp 2021
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisens julhälsning gör succé

Polisen jobbar året runt, dygnets alla timmar för att göra samhället till en säkrare plats.

Precis som alla andra dagar på året gör de sitt yttersta för att allt flyter på som det ska, ser till att förebygga och förhindra att brott sker.

Men trots det önskar de alla en fröjdefull jul.

De senaste åren har polisen i bergslagen skickat ut en julhälsning till svenska folket någon vecka innan det stora firandet kommer igång.

Första året körde polisbilarna i en julgransformation, året därpå bjöd polisen på en riktig strålkastarshow som hade över 15 miljoner visningar på Facebook.

Tredje året delade polisen med sig av gripande bilder från hela regionen och 2022 bjöd de verkligen på sig själva med en vild tomtejakt.

Här visar polishunden kello vad som är viktigast i jul

Även i år vill polisen passa på att önska Sveriges befolkning en underbar jul och i år gör de det med en av polisens allra käraste kollegor, nämligen polishunden.

i en video på Facebook som fått tusentals hjärtan att smälta kan man se hur hunden, mitt i Kalle Ankas julafton, får ett larm om ett pågående inbrott.

I stället för att se klart på julklassikern drar polishunden på sig mössan och far iväg för att gripa bovar och banditer, något han fixar galant såklart.

”God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi på Polisen i region Bergslagen! Ha det så bra och var rädda om er. Kello på hundpolisen hälsar särskilt!”, skriver polisen i inlägget.

Polisens julhälsning

God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi på Polisen i region Bergslagen! 🎅Ha det så bra och var rädda om er. Kello på hundpolisen hälsar särskilt! 🎄

Posted by Polisen Värmland on Friday, December 15, 2023

Vi önskar detsamma! Tack för allt ni gör för vårt samhälle, året om dygnet runt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev