Polishunden Zuper ryckte ut för att hjälpa 3-åring – hyllas stort för sin godhjärtade insats: ”Hade fått nog”

Hundekipage har minst sagt varierande arbetsuppgifter.

Ena dagen åker de på larm om att spåra gärningsmän, andra dagen är det en försvunnen person och tredje dagen letar de narkotika.

Men här om dagen fick polishunden Zuper åka på ett minst sagt udda uppdrag.

Polishunden Zuper är en riktig stjärna som vid ett flertal tillfällen hyllats för sina modiga insatser.

Bland annat när han jagade ikapp och hittade man som rånade äldre par. Zuper fick snabbt upp ett spår från brottsplatsen som gick över tomter och ut i skogen. Genom mörkret spårade han över stock och sten, genom träsk och buskage. Till sin hjälp hade han flera polispatruller och även en polishelikopter som alla var lika motiverade att gripa gärningsmannen.

Efter att Zuper spårat ett längre tag hördes hans skall i mörkret. Gärningsmannens flykt var över.

Udda uppdrag

Men i november fick han åka på ett minst sagt udda uppdrag. Han fick nämligen åka och träffa en 3-årig lite pojke i en lekpark.

Och nej, det var inte vilket uppdrag som helst men att hyllat sådant.

Polisen skriver själv om händelsen i ett inlägg på Facebook.

”Rövarbandets Zuper med förare fick under dagens pass ett samtal från Alexander 3 år. Han hade bestämt sig. Han hade fått nog av sina nappar. Nu skulle dom bort. Alexander ville hellre att polisens hundvalpar skulle få dem. Han stämde därför träff med Zuper för att lämna över sina kära nappar”, skriver polisen i inlägget.

”Små och stora hjältar”

Zuper och hans ägare mötte den lilla pojken Alexander och hans pappa som stolt lämnade över en påse fylld med nappar till Zuper.

”Tack Alexander för din fina present och för ett möte som vi kommer minnas 😃👍Zupers husse gick inte heller lottlös då Alexander sparat en lördagsgodis åt honom.Det finns både små och stora hjältar därute”, skriver dem i inlägget.

Inlägget har nåtts av tusentals och många hyllar Zupers mångsidighet.

”UNDERBAR HISTORIA. Tack att ni delar. Zuper fick väl lite lördagsgodis hoppas vi. Kram på Er. Stina”, skriver en person.

”Men vilken gullig historia ❤️ Det är dessa historier som är roliga att läsa. Viktigt att knyta goda kontakter redan nu med den yngre generationen❤️, skriver en annan.

”Vilken underbar berättelse kram till er båda vilken fin schäfer.💖💖🙏🙏💐💐, skriver en tredje.

Så fint möte. Dela gärna artikeln för att hylla polishundarnas mångsidighet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required