Polismannens förslag: ”Höj straffen mycket – Sverige ska inte vara ett paradis för gangsters”

Hårdare straff i Sverige – omedelbart.

Det föreslår nu polisen och tv-profilen Nadim Ghazale i en uppmärksammad debattartikel i Aftonbladet.

Nadim Ghazale är polis och föreläsare, men kanske mest känd som expert i SVT:s ”Veckans brott”.

Nyligen skrev han en debattartikel i Aftonbladet som uppmärksammats i sociala medier, med ett förslag om strängare straff i Sverige. Han skriver att fallet med den ihjälskjutna 12-åriga flickan berört honom på djupet.

”En tolvårig flicka mördas i min huvudstad några dagar innan mitt forna hemlands huvudstad sprängs i luften. Två i varsitt land traumatiserande händelser och politiska misslyckanden, men där slutar också likheterna. Den ena hemskheten enar ett folk som i decennier varit splittrat, krigsskadat och svältfött på alla former av trygghet,” inleder han.

Genrefoto: Shutterstock/TT

Ghazale menar att synen på människovärde är på väg åt fel håll i landet, och vill se att landet läker såren efter den växande gängkriminaliteten.

”Skötsamhet har ingen hudfärg, ursprung, religion eller kön. Uppgradera skötsamhet men framför allt degradera misskötsamhet. De flesta begriper att ingen föds till mördare, man fostras till det”, skriver han i sin uppmärksammade debattartikel.

Nu föreslår han hårdare straff, så att Sverige inte ska vara ”ett paradis för gangsters”.

”Det egna ansvaret måste uppvärderas och straffen höjas, mycket och omedelbart. När en kriminell hålls borta från gatan försvinner både hans brottslighet och hans påverkan på sin omgivning. Kriminella skapar brottslighet och brottslighet skapar mördare”, skriver han.

HÄR kan man läsa hela Nadims debattartikel som publicerades i Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Skriv gärna en kommentar.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required