Politikern åkte fast för sexköp – nu vill han ha fallskärm i miljonbelopp

I maj ertappades Kungsbackapolitikern Hans Forsberg (M) med att köpa sex. Kort därefter erkände han brottet, som han sedan dömdes för. Nu ansöker moderatpolitikern om fallskärm i form av miljonbelopp, det rapporterar Norra Halland.

Begreppet fallskärm innebär ett ekonomiskt omställningsstöd som en avgående politiker får mellan nuvarande uppdrag och framtida uppdrag.

Enligt SVT så kunde en politiker förr få ersättning i upp till 15 år, men sedan reglerna skärptes 2014 är tre års ersättning max.

Kan få ekonomiskt stöd i form av miljonbelopp

M-politikern Hans Forsberg, som fälldes för sexköp i början av juni, har nu ansökt om fallskärm, efter att han tvingats lämna sitt uppdrag som kommunpolitiker i Kungsbacka. Hur mycket det kan bli är oklart beroende på om man kommer räkna på det gamla eller nya systemet, enligt SVT.

– Att han ska ha ersättning för de senaste 5,5 åren när han varit kommunalråd är klart. Det innebär en dryg miljon, säger riksdagsledamoten Larry Söder (KD), som sitter i Kungsbackas arvodesnämnd, till Norra Halland.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Politikern erkände sexköp

Hans Forsberg (M) erkände att han köpt sex tidigare i år. Efter det lämnade han sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka.

Vad tycker du om det här systemet? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required