Populära trenden slutade med 11 stygn för Lucas – nu vill han varna andra: ”Det blev svart”

27-årige Lucas Simonsson tvingades sy 11 stygn efter en olycka på en elsparkcykel.

Nu vill han varna andra för den populära trenden samtidigt som han vill se ett hjälmtvång.

”Jag kom undan med 7 stygn i pannan samt 4 i örat. Hade jag haft otur kanske jag inte hade levt idag”, skriver Lucas på sin Instagram-sida.

Det var i helgen som den 27-årige komikern Lucas Simonsson valde att färdas med den populära trenden elsparkcykel i Göteborg.

Fördes till sjukhus i ambulans

Men i en brant backe fick han problem med bromsarna, föll illa och fick köras till sjukhus i ambulans.

Bildkälla: Skärmdump/TV4 Nyhetsmorgon

Under måndagen var han med i Nyhetsmorgon och berättade om olyckan.

– Det är svårt att säga vad som hände i och med att jag inte alls kommer ihåg hur själva olyckan gick till. Jag minns innan att jag åkte upp för en brant uppförsbacken och hade lite problem med båda bromsarna och att gasen hängde sig. Efter det blev det svart och jag vaknade av att en kvinna hjälpte mig och ringde ambulans, berättar Lucas i TV4 Nyhetsmorgon

”Det är farligt”

Lucas Simonsson hade ingen hjälm på sig när olyckan skedde.

– Man tänker inte på det, man tänker att det är en sparkcykel. Det är som att ha hjälm när jag springer, så tänker jag. Men i en nedförsbacke kan det gå väldigt fort och vissa kan vara svåra att bromsa med. Det är farligt alltså.

I slutet av maj skedde en dödsolycka när en 27-årig man på elsparkcykel krockade med en bil.Transportstyrelsen vill efter det förbjuda elsparkcyklarna helt och hållet.

Vill se striktare regler

Lucas vill nu varna andra och uppmanar människor att vara försiktiga när de kör på det populära transportmedlet.

Samtidigt anser han att de bör förbjudas helt och hållet, utan ser hellre ett hjälmtvång samt lägre hastigheter.

– Jag tror det ska vara mer strikt. Det ska vara böter om du inte har hjälm på dig, kanske att man ska begränsa hastigheten ännu mer för att undvika skador, säger Lucas Simonsson i Nyhetsmorgon.

[arve url=”https://tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11987549″ /]

27-årige Lucas hade änglavakt och hans varning är verkligen viktig. Snälla, dela artikeln så hjälps vi åt att informera fler om att ta det lugnt om man färdas på en elsparkcykel.