Posten slutar komma varje dag – då införs nya beslutet

För många är posten fortfarande en viktig del av vardagslivet, men när allt också blir mer och mer ekonomiskt ser även posten en stor förändring.

Nu ger företaget beskedet att posten inte längre kommer att komma varje dag.

De första testerna med varannandagsutdelning inleds troligen år 2021.

– Test som påverkar mottagarna, alltså mer omfattande tester, kan bli verklighet efter 2020, säger Emma Riblom, kommunikationschef Postnord Sverige till Expressen.

Det blir alltmer mindre papper och mer digitalt när det kommer till vår post.

Många räkningar kan numera istället komma digitalt och betalningar sker enkelt över internetbanken.

Detta gör att också posten behövs mindre och mindre fysiskt.

Därför har nu Postnord beslutet att införa tester för att skicka ut post varannan dag.

– Sedan millennieskiftet har över hälften av de fysiska breven övergått till digital kommunikation, och det finns inga tecken på att volymminskningen kommer avstanna, sa Annemarie Gardshol, vd för Postnord Sverige och tillförordnad koncernchef sedan chefen Håkan Ericsson fått sparken till Expressen.

Foto: TT

Så kan utdelningen ser ut – efter nya beslutet

Postnord har tidigare antytt att det skulle kunna genomföras tester med glesare postutdelning på några orter i Sverige i år, och kanske också nästa år.

– Inom den ramen skulle vi kunna gå över till en varannandagsutdelning så att vi besöker ett hushåll måndag, onsdag, fredag en vecka och tisdag, torsdag nästa vecka. Det skulle göra att kostnaderna kan hållas nere. Men det är förstås en jätteomställning, säger Emma Riblom på Post och telestyrelsen.

Vad tycker ni om beslutet? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.