Postnord-förarens slarv: Körde paket med öppen baklucka på motorvägen

Flera förare som befann sig på E6 i Göteborg reagerade på att en fullastad lastbil körde med öppen baklucka mitt på motorvägen. Det visade sig vara en Postnord-bil fylld med leveranser som låg i riskzonen för att hamna på vägen.
– Den får inte ens vara öppen en millimeter. Kommer det ett litet gupp kan du ju bara tänka dig vad som skulle kunna hända. Det är anskrämligt att köra omkring sådär, säger ett vittne som är yrkeschaufför.

När yrkesföraren Nisse Andersson fick se att en lastbil från Postnord körde med öppen bagagelucka på E6:an var han tvungen att rycka in. Nisse körde upp jämsides med föraren och började att tuta för att göra honom uppmärksam på luckan.
– Men han bara viftade inne i hytten och förstod nog inte vad jag menade. Han bara fortsatte att köra på och gjorde ingen ansats för att stanna, säger Nisse till Aftonbladet.

Foto: Emil Langvad/TT

 

Inte tillåtet som yrkesförare

Som yrkesförare har Nisse koll på att det inte är tillåtet att köra med bakgavellyften nere, som Postnord-föraren gjorde.
– Den får inte ens vara öppen en millimeter. Kommer det ett litet gupp kan du ju bara tänka dig vad som skulle kunna hända. Det är anskrämligt att köra omkring sådär.

Foto: Marcus Ericsson/TT

 

Postnord svarar

När Aftonbladet kontaktar Mats Ståhlgren, regionchef på Postnord, om ärendet säger han:
– Vi har identifierat bilen och sett till att detta omedelbart åtgärdas. Det är jätteallvarligt att köra ut i trafiken så här och det får absolut inte hända.

 

Med en öppen baklucka i full fart på motorvägen är chansen stor att värdefulla paket faller av. Det måste bli starkare kontroller i yrkestrafiken. Dela gärna om du tycker att det måste bli skärpning.