Postnord slarvade bort 31 av Linns paket – nu kan hennes företag gå i konkurs

Linn Weilar är en småföretagare som vågade satsa på drömmen om e-handel. Hon driver en online shop för koreansk hudvård och make-up, och menar så klart att det är extra viktigt att leverera sina paket till kunderna i tid. 

Hon köper leveransen av PostNord – men hittills har de slarvat med paketen.

Rejält. 

Nu riskererar hennes företag att gå i konkurs. Samtidigt erbjuds hon frimärken som kompensation. 

© Emil Langvad / TT

– På morgonen efter dagislämning åker jag och lämnar paketen till PostNord. 31 paket har varit borta sedan 9 april 2017. Ett värde av ca 15 000 kronor. Jag har ringt PostNords kundtjänst om detta. De kan inte hitta paketen eftersom deras scanningssystem, det som gör att man kan söka efter paket, legat nere dessa datum då mina försändelser gått i väg, skriver Linn i en debattartikel på sajten Jmini

Där beskriver hon också hur hon gång på gång försökt reklamera sina paket via PostNords hemsida. Men då har den legat nere. 

Hon har också försökt få svar på telefon via kundtjänst, men då bara bollats runt mellan olika personer. 

Nu börjar hennes kunder bli oroliga. 

– Jag mailar till dem, jag skickar ut extra presenter till dem, jag ringer dem. Det får ta den tid det tar det finns inget viktigare än just dem. Kunderna. Fem stycken kunder bokar av sina paket och vill ha pengarna tillbaka. De vill aldrig handla av mig mer, skriver Linn. 

– Jag räknar med att jag kan lita på att ni håller vad ni lovar. Och gör ni inte det så förutsätter jag att jag skall få hjälp. Jag borde väl vara viktig för er också? Ska jag behöva gå i konkurs på grund av PostNord?

Efter allt som har hänt har Linn mått dåligt och hon ligger efter ekonomiskt. Sedan debattartikeln publicerats har PostNord hört av sig till Linn. 

Nu ska de ersätta Linn – med frimärken.

På Postnord beklagar man det inträffade.

– Har det skett ett misstag i någon typ av sortering och tagit längre tid så är det så klart jättebeklagligt. Det är ju en mottagare som sitter och väntar på det de har köpt. Den biten har jag full respekt för. Men att 31 paket har försvunnit kan jag inte bekräfta, den dialogen måste jag ha ihop med Linn, säger Agnes Karlsson, chef för Postnords kundservice, till Expressen

Nu tänker Linn byta postleverantör. 

– Beskedet är att de ska ersätta det här med frimärken. Nu ska jag hitta en annan distributör eftersom det är omöjligt att driva företag på det här sättet, säger Linn Weilar till Expressen

Så här får det ju bara inte gå till! Dela om du håller med. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna