Postnord slarvade bort Johannas viktiga fakturor – nu tvingas hon betala extra: ”Tråkigt”

Postnord har fått flera klagomål under sommaren. Detta efter att post och paket inte kommit fram i tid, P4 Värmland.

En av de som drabbats av kaoset är Johanna Johansson från Sunne vars fakturor försvunnit.

Det blir alltmer mindre papper och mer digitalt när det kommer till vår post.

Många räkningar kan numera istället komma digitalt och betalningar sker enkelt över internetbanken.

Men med det sagt är det många som får viktiga fakturor hem till brevlådan och försvinner dessa kan det ställa till det rejält för den drabbade.

Under sommaren har Postnord tagit emot flera klagomål om försvunnen och försenad post. Med anledning av detta har Post-och telestyrelsen sagt att de ska kolla närmare på hur posten fungerat i Sverige.

Fakturor, postnord
Foto: Jessica Gow, TT/ Bertil Ericson, TT

En av de som drabbats av postnords slarv under sommaren är Johanna  Johansson från Sunne.

– Det handlar om påminnelseavgifter framförallt, när fakturor inte kommit fram. Och det är ganska tråkigt att betala en påminnelseavgift för något jag inte ens har vetat om att det finns, säger Johanna Johansson till radion.

”Måste själv ha koll”

Distributionsområdeschefen vid Postnord i Karlstad, Leif Augustsson, menar att de haft fler sjukdomsfall under sommaren än vad de hade väntat sig.

Detta har också lett till stor brist på både vikarier och chaufförer.

– Om man har ingått i ett avtal som innebär att man har en betalningsskyldighet till en motpart så är ju det något som man själv måste ha koll på.

Men Johanna menar att det inte bara handlar om försvunna fakturor. Hon påpekar också att Postnords personal går hårt mot paketen och att vissa kanske till och med öppnar dessa och tar innehållet.

– Om man är missnöjd med någonting som levereras utav oss på Postnord så vänder man sig alltid till Postnords kundtjänst. Och då får man jobba med aktiviteter lokalt för att kvalitetssäkra kommande leveranser helt enkelt, säger Leif Augustsson.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.