Postnords vd får sparken

En kamp med digitala omställningar och accelererande marknadsförändringar motiveras vara anledningarna till att Postnord vill ha en ny ledning.

Under tisdagsmorgonen gick Postnord ut med att deras vd Håkan Ericsson avgår, för att ersättas med en ny.

– Det är nu rätt tid att lämna över, säger Håkan Ericsson i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Håkan Ericsson avgår som vd för Postnord och ersätts tillfälligt av Annemarie Gardshol, som blir tillförordnad under tiden bolaget rekryterar en ny.

I ett pressmeddelande skriver Postnord att de vill ha en ny ledning för att kunna leva upp till de omställningar som omvärlden och marknaden kräver.

– Som en konsekvens av accelererande marknadsförändringar behöver takten i Postnords omställningsarbete öka ytterligare. Samtidigt måste ett ökat fokus ligga på kärnverksamheten i respektive land, vilket är avgörande för att möta kundernas behov och möjliggöra långsiktig lönsamhet, säger Postnords ordförande Christian Jansson i en kommentar enligt Expressen.

Så säger Håkan Ericsson om att lämna Postnord

Håkan Ericsson kommenterar avgången på följande vis enligt Expressen:

– Jag är stolt över att ha lett ett omfattande förändringsarbete tillsammans med alla medarbetare på PostNord de senaste dryga fem åren. Grunden för nästa fas i detta arbete är på plats, och det är nu rätt tid att lämna över till ett nytt ledarskap.

 

Håkan Ericsson, VD för Postnord
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Dela gärna nyheten vidare.