Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pressbyrån byter namn och skänker hela dagskassan till barn i nöd.

Hela Sverige engagerar sig människor som är på flykt just nu. Pressbyrån är en arbetsplats som blivit berörda av flyktingsituationen och vill hjälpa. Nu byter Pressbyrån namn till Insamlingsbyrån och skänker hela dagskassan, från sin största butik, till Rädda barnen.  

Under onsdagen skänker Pressbyråns största butik på T-centralen i Stockholm hela sin dagskassa till Rädda barnen.
Anledningen?
– Vi har blivit så berörda de senaste veckorna av vad vi ser och hör, så vi bestämde oss för att hjälpa, säger Anna Maria Carnemark, marknadschef på Pressbyrån till Aftonbladet.

Under dagen går alla intäkter till organisationen som hjälper barn i utsatta situationer. Men det slutar inte där. För att få folk att uppmärksamma det hela har butiken tillfälligt bytt namn till Insamlingsbyrån.

Nu hoppas butiken att folk ska tömma hyllorna.
”Vi hoppas på att nå minst 300 000 kronor.” skriver Pressbyrån på sin Facebooksida.

– Kunderna har reagerat jättepositivt. Vi har haft rusning hela morgonen, alla är jätteglada och vi har haft fler kunder än vanligt, säger Annamaria Carnemark.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Världens flyktingar behöver hjälp. Idag går all försäljning från vår största butik – Pressbyrån i Stora hallen på…

Posted by Pressbyrån on den 9 september 2015