Prinsessan Madeleine vädjar till allmänheten – efter stormkaoset: ”Lider oerhört mycket, snälla hjälp”

Stormen Dorian har satt skräck i många efter att ha drabbat en hel stadsdel på olika sätt.

Den har drabbat 17000 barn, detta får prinsessan Madeleine att vädja ut till folket.

När stormen Dorian satte fart, blåste den över hela Bahamas och förstörde liv, hem och satte människor i akut fara. När Expressen rapporterade om stormen i ett första skede, hade 20 människor mist sina liv. Orkanen höll till mellan Florida och Kuba på öriket Bahamas, men var påväg att spridas till Florida där bland annat prinsessan Madeleine och hennes familj bor och lever.

Foto: TT

Liv och hem är förstörda

Förödelsen fick kungahuset att förbereda en eventuell evakuering för prinsessan och hennes familj, men som tur var behövde hon aldrig lämna hemmet. Men nu i efterhand, när stormen har lagt sig och man ser vad den har förstört, kan man inte låta bli att bli tårögd. Att se alla hem förstörda och människor som mist anhöriga i stormen träffar en rakt i hjärtat.

17000 drabbade barn

Enligt Svensk damtidning ska 17000 barn med deras familjer vara drabbade av stormen. Prinsessan Madeleine, som arbetar mycket med utsatta barn annars, vädjar nu ut till allmänheten på sin privata Instagram om hjälp för de barn som mist sina hem i och med stormen Dorian.

”Mina tankar och böner är med de människa i Bahamas som lider oerhört mycket, snälla hjälp mig på vilket sätt du än kan”.

https://www.instagram.com/p/B2CQbN5DPqw/

Efter stormkaoset vill nu prinsessan arbeta för att de ska få tillbaka sina liv igen. Man kan hjälpa till genom att skänka ett bidrag till organisationerna Röda Korset, Unicef och Frälsningsarmén som arbetar för att bistå med boende och mat åt de drabbade i stormen.

Se nyhetsinslaget om stormen Dorian:

Nu skickar vi alla tankar åt alla som är drabbade av stormen. Sprid även detta vidare om du stöttar prinsessan Madeleine i hennes kamp att göra en bättre värld för alla barn!