Räddningstjänsten var mitt i ett släckningsarbete – då attackerades de med raketer

Polisen i Västra Sverige har de senaste dygnen haft problem med ungdomar som skjuter raketer och smällare riktade mot människor. Nu har situationen eskalerat och fler larm fortsätter att strömma in. Under torsdagskvällen fick räddningstjänsten i Kristianstad larm om en containerbrand som orsakats av raketer, väl på plats blev de attackerade av ungdomar som sköt raketer på dem.

Under torsdagen förvärrades polisens problematik med ungdomar som skjuter raketer på allmänheten. Tidigare i veckan blev en polispatrull i Göteborg attackerad när de var i tjänst, och nu har även räddningstjänsten i Södra Sverige drabbats. 

Det var under torsdagen som räddningstjänsten i Kristianstad fick larm om en brinnande container. När de var på plats för att släcka elden som orsakats av raketer, blev även de beskjutna av ungdomar. 
– Det är ett sopnedkast som leder ned, så det hade kastats in raketer där. När vi kom fram är det ett 30-tal ungdomar som kastat lite bomber och raketer där, säger Patrik hos räddningstjänsten till Expressen.

Nu vill räddningstjänsten ha med sig polis på utryckningar som gäller liknande larm. Men de hoppas att situationen snart är över i och med att nyårsafton snart passerat.
– Det är ju med varsamhet och försiktighet det ska hanteras, så vi får hoppas att allt löser sig, säger Patrik hos räddningstjänsten.

Dela gärna om du vill varna andra att vara på sin vakt inför nyårshelgen.