Räddningstjänstens livsviktiga vädjan – till alla bilister som felparkerar på badplatser: ”Tänk till”

Värmen är på ingång och många söker sig till landets alla badplatser för att svalka sig.

Men en full badplats betyder också att parkeringsplatserna intill snabbt fylls på. Något som kan utgöra en stor risk för alla utryckningsfordon om man inte parkerar rätt.

Nu vädjar räddningstjänsten till alla badsugna att tänka på hur man parkerar i sommar.

Sommarlov, semester och ett väder som bara blir soligare och varmare gör att många nu börjar bege sig till badpålatserna runt om i vårt avlånga land.

Men när många människor samlas på samma plats bir det trångt och det är inte bara olagligt att parkera på fel sätt. Det kan också utgöra en stor fara för människors liv.

Badstrand, räddningstjänsten
Foto: HOSSEIN SALMANZADEH, TT/ Facebook

Skillnad på liv och död

Att parkera felaktigt kan nämligen innebära att varken polisen eller räddningstjänsten kommer fram i tid till en olycka.

Detta uppmärksammas nu av räddningstjänst och polis runt om i landet.

Äntligen sommar! ☀️💦 Tänk på att trycket kan bli stort runt våra fina badplatser. Vi vill vädja till er alla, att…

Posted by Räddningstjänsten Mälardalen on Friday, June 3, 2022

Räddningstjänstens vädjan

Nu vädjar räddningstjänsten i Mälardalen till alla badsugna att tänka till ordentligt innan man parkerar och beger sig till stranden.

”Tänk på att trycket kan bli stort runt våra fina badplatser. Vi vill vädja till er alla, att parkera era bilar efter förstånd och tänker på att aldrig parkera så att vi inte kan komma fram till badplatsen med våra bilar. Våra bilar är stora och behöver mer utrymme än en vanlig bil”, skriver räddningstjänsten i ett inlägg på Facebook och tillägger:

”Så tänk till ett varv till innan bilen ställs. Varje minut i missad framkörning för oss vid en drunkning, kan vara skillnaden mellan liv och död”.