Ramona tiggde på gatan utanför mäklarfirman. Nu jobbar hon inne på kontoret.

Fembarnsmamman Ramona-Alina Simion från Rumänen satt och tiggde utanför Mäklarhuset i Sundsvall. Personalen tyckte så synd om henne att de ville försöka ordna ett jobb åt henne – inne på kontoret. Nu har Ramonas dröm besannats. – Det här gör vi med hjärtat, säger Katarina Bufvers på Mäklarhuset till Sundsvalls Tidning.        

Efter rapporterna om Mäklarhuset i Sundsvall som ville hjälpa fembarnsmamman Ramona Simion med en anställning på företaget har vägen till en ordentlig anställning varit snårig med pappersjobb och liknande för att allt skulle gå rätt till. Men från och med i dag måndag jobbar hon fyra timmar om dagen tre dagar i veckan. Ramona hjälper företaget med att sortera papper och städa. Kommunikationen sköts via ett översättningsprogram på dator och mobiltelefon, skriver Sundsvalls Tidning.

Reaktionerna från allmänheten har varit övervägande positiv, men en del har ifrågasatt varför de anställer Ramona.
– En del har undrat hur fan vi kan ställa upp på det här? Men då jag frågat tillbaka, vad de själva gjort för tiggarna, så är det ingen som haft något svar, säger Mäklarhusets Mats Eklund till tidningen.

TV: Ramona Simion satt och tiggde vid entrén till deras företag. Nu har mäklarfirman anställt henne – med blandade reaktioner. Många har varit positiva, andra kritiska.

Posted by Sundsvalls Tidning – ST.nu on den 7 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.