Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Regeringsförslaget: 2 miljarder extra till svenska polisen

Den svenska polisen har sedan tidigare velat göra politiker uppmärksamma på deras situation. Därför startade man ett upprop för att få till en förbättring av sina arbetsvillkor och för att försöka få upp sina löner. Med uppropet ville de också uppmärksamma svenska folket om sin situation.

De vill att vi ska förstå hur illa det är. Och att de usla arbetsvillkoren redan får konsekvenser inom den svenska poliskåren – 100-tals poliser över hela Sverige har redan sagt upp sig i protest.

Vad det verkar har offensiven fungerat. Regeringen föreslår nu ett tillskott till polisen på två miljarder kronor de närmaste fyra åren.

Efter protester, debatter och uppror har nu regeringen nu kommit med ett förslag som ska hjälpa våra svenska poliser. På en pressträff tidigare i dag meddelade inrikesminister Anders Ygeman (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) att polismyndigheten under 2017 till 2020 kommer att få ett tillskott på 2 miljarder kronor. I detta förslag ingår också ett tillskott på 650 miljoner kronor till Säpo.

Anledningen till att tillskottet införs först nästa år är att polisen kommer få ett överskott 2016, enligt Magdalena Andersson. Hur pengarna exakt används är upp till polismyndigheten.

– Polismyndigheten själv får göra en avvägning hur man använder resurserna på bästa sätt, säger finansministern.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) på pressträffen tidigare i dag.

Regeringen.se

// var _embed_clip_id = ’29FF3BFA’;var _embed_layer = ‘embedPlayer’;var cid =’f05e0a03′; //

Det var på tiden att våra svenska poliser får de resurser som krävs för att göra sitt jobb. Två tummar upp!